BLEDO MODRA S TEMNIMI PODVEZICAMI

   

KLJUN:

a

OČI:

b

OČESNI OBROČEK:

c

KREMPLJI:

d

BARVA:

e

     

RDEČE KOVANA

   

KLJUN:

črn.

OČI:

oranžne do rdeče.

OČESNI OBROČEK:

siv.

KREMPLJI:

črni.

BARVA:

glava, vrat, prsa so bordojsko rdeča s svetlo sivo meglico. Krila in rep sta svetlo sive do kremaste bele. Nakovalca morajo biti razporejena čim bolj enakomerno.

     

AOC

   

KLJUN:

-

OČI:

-

OČESNI OBROČEK:

-

KREMPLJI:

-

BARVA:

AOC (vse druge barve) je opis za »vse druge barve«, ki jih zraven že priznanih barvnih nians z navdušenjem redijo v Nemčiji. Te vmesne barve so prvič uradno v novi AOC klasi (splošna klasa) z dovoljenjem VDT bile razstavljene leta 2000. Genetsko gledano predstavlja AOC najrazličnejše kombinacije v rasi prisotnih dednih faktorjev. Takšni delno dedno gojeni kingi imajo za marsikaterega rejca večji pomen, kot bi lahko verjeli. S pomočjo pravilne uporabe Mendelsch-ejevih zakonov je s pomočjo AOC že priznane barvne vzorce mogoče hitro in učinkovito izboljšati. Na tem mestu verjetno ni potrebno omenjati, da pa to ni vedno tako enostavno. Kljub izredni skrbnosti pri takšnih »eksperimentih« lahko vedno znova pride do presenetljivih barvnih kombinacij, ki se po tipu in standardu ne rabijo skrivati za čistokrvnimi kingi. Kot AOC tako lahko razstavljamo vse barvne kombinacije, ki so priznani v nemškem standardu za rasne golobe.

     

RJAVO KOVANA

   

KLJUN:

barva roževine.

OČI:

biserne.

OČESNI OBROČEK:

sive barve.

KREMPLJI:

barva roževine.

BARVA:

krilna plošča je temno rjave barve, ki mora biti razporejena čim bolj enakomerno. Osnovna barva bledo rjavo kovanega kinga je enaka kot pri bledo rjavem. Tudi ti imajo čisto srebrno sivo barvo na krilih, na repu je čokoladno rjav rob, letalna peresa so pepelasta, telesna barva je nekoliko temnejša, vrat ima zelenkast sijaj. Na krilnem ščitu so zaželena enakomerno razporejena temnorjava nakovalca. Bledo rjavo (pepelasto) kovane kinge lahko izboljšamo s parjenjem bledo rjavih.

     

VEČBARVNA

   

KLJUN:

črn.

OČI:

svetlo oranžne.

OČESNI OBROČEK:

barva slive do svetlo sive.

KREMPLJI:

črni.

BARVA:

osnovna barva je barva mandljev, ki je lahko svetlejša ali temnejša. Čez to barvo imajo lahko vse ostale priznane barve.